2014. január 25., szombat

Ha van hited, van jövőd.

A hit:
A hit fogalma csak a jövő fogalmában gyökerezhet.

A hit nem tagadása az értelemnek, hanem inkább kiegészítése. A hitbe belefoglalhatjuk mindazt, amit nem láthatunk, vagy nem tapinthatunk.

A képzelet :
Az emberi pszichikumnak az a képessége, melynek segítségével  a személyiség a valóság elemeinek gondolati folytatásaként, eszmei kombinálásaként olyan új képeket alkot, amelyek ilyen formában  még nem léteznek.

A gazdaggá válás első lépéseként hinned kell az alábbiakban leírt három alapvető igazságban:


  1. Létezik a Teremtő, amelyből minden dolgok vétettek, amely a maga alakjában áthatja és betölti az Univerzum terét.
  2. Egy gondolat, amely a létezőben megfogant, létrehozza azt a dolgot, amit az adott gondolat mintáz.
  3. Gondolataidban magad is megformálhatsz dolgokat, s ha e gondolatodat az Alaktalan Létezőre rávetíted, előidézheted az általad elgondolt dolog megteremtését.


2014. január 23., csütörtök

Egyszer nyersz, egyszer tanulsz

Az, hogy hol tartasz ma az életben, soha nem az, aki vagy. 
Ahhoz, hogy továbbléphess, nem kell magyaráznod, igazolnod, hogy miért ott tartasz, ahol.

Én például ma elkövető lettem. Átmentem a piros lámpánál, a hatósági közeg az épület mögé bújva lesett, és lekapcsolt. Ez egy olyan  zebra, ahol nem járnak autók, szinte automatikusan át szoktam menni. 


"Azt hittem könnyű lesz, de nem így van." A veszteségek kiemelik a nehézségeket. 


"Szeretett gyermekem, ne törd többé össze a saját szíved. Valahányszor megítéled önmagadat, a saját szívedet töröd össze." (Kripalvananda)


 "Akár vesztesz, akár nyersz, a játékot ugyanúgy kell értékelni." (Jim Tressel)


A veszteségek elkerülhetetlenek, de a kifogások nem kötelezőek.






2014. január 22., szerda

Tud Ön biciklizni, vagy csak ül rajta?

„Funkcionálisan az ember hasonlatos a biciklihez” — mondtam neki. „A biciklista csak addig marad egyensúlyban, amíg mozog, halad valami felé. Önnek egy élő biciklije van. Az ön problémája abból fakad, hogy úgy próbálja azt egyensúlyban tartani, hogy moz­dulatlanul ül, olyan cél nélkül, ahová tekerni akarna. Nem csoda, ha nem érzi magát stabilan.”
Forrás:
http://www.international-webwork.com/kanyagok/MaxwellMaltzPszichokibernetika.pdf


A négy őselem és a kihívások

Yoda mester azt mondta: "A könnyebb út a sötét út. Ha jedi lovag akarsz lenni, válaszd a kihívást!"

Négy kihívás: 
1. Fogadjuk el magunkat és másokat úgy, ahogy vannak. 2. Tartsuk be és tartassuk be a szabályokat.3. Merjünk szabadok lenni és adjuk meg másoknak is a szabadságot.4. Vállaljuk fel a problémákat és adjunk értelmes feladatot másoknak. 

A szeretet az éltető levegő. A feltétlen elfogadás, a szeretet a legfontosabb, amit kaphatunk és amit megadhatunk. A lényeg, hogy ami van azt úgy fogadjuk el, ahogy van. Ez a harmónia alapja. Így lesz lehetőségünk a változásra és változtatásra.

A feltétlen elfogadás a fejlődésben való hit.

A környezettel való harmóniához a szabályok vezetnek.
A szabály a "kemény" föld-elem segít rátalálni a helyünkre. Ez a kikövezett talaj, út a haladáshoz. Ismerni kell környezetünket és a szabályait, mert szükség van arra, hogy a haladásunkat irányítani tudjuk, sőt ha kell a fékeket is használni tudjuk. Az önirányítást, a belső fegyelmet a környezet szabta szabályokon keresztül szerezheti meg az ember.

Ha már elindult és biztonságosan jár, csak az kell, hogy célokat tűzzön ki. Csak azzá válhatunk, amit mi magunk is el tudunk képzelni. A szabadság adja a tüzet a fejlődéshez. A magas célokhoz a fényt és energiát a képzeleten keresztül a lehetőségek meglátása adja.

Tűzzünk ki feladatokat, a feladatok teszik élővé az erőt. A feladatok a víz-elem, amely a folyamatos áramlást biztosítja.
A fejlődéshez értelmes tevékenységre van szükség. Ennek hiánya lelki betegséget okoz, mert az erő áramlása megakad, s üresjáratban felőrli az embert.
A feladatok lehetőséget adnak a fejlődésre, mert a gyakorlat által jön létre a képesség - és az a tudás is, hogy megtaláljuk mi a feladatunk ebben a világban.

Indulj, most!

Amikor útnak indulsz,  természetes, hogy kétségek gyötörnek, sebezhetőnek érzed magad, félsz, hogy sok lehet a veszíteni valód.
De soha többé, egyetlen utad során nem nyerhetsz annyit, mint akkor, ha ma elindulsz.
Amint cselekedni kezdesz, felismerések és ihletettség járja át az életedet, kapcsolatok alakulnak ki a láthatatlanban. Újra rendeződnek életedben az események, emberek, fogékony leszel az élet úgynevezett szerencsés véletlenjeire.

2014. január 21., kedd

Használd a tehetséged!


"Bármilyen tehetséged van, használd azt: az erdő is nagyon 

csendes lenne, ha csak azok a madarak énekelnének 
benne, akik a legjobban tudnak énekelni."
(Henry van Dyke)