2014. február 27., csütörtök

Milyen a hallásod?


Az ókori boncolóorvosok azt állították, hogy  a hallóideg három, vagy több szálon  mélyen az agyba vezet.
Ennek alapján úgy gondolták, hogy a fülünkkel három különböző szinten hallunk.

Az egyik szálról azt tartották, hogy a világ köznapi beszélgetéseit vezeti, a másik a tanulásban, és a művészet megértésében játszik szerepet, a harmadik pedig arra szolgál, hogy földi tartózkodása során, maga a lélek meghallja az útmutatást és tudásra tegyen szert.

Az élet célja a fejlődés


Mindenegyes embernek szert kell tennie mindarra, ami gyarapíthatja erejét, hatalmát, eleganciáját, szépségét és életének pompáját - ennél kevesebbel megelégedni, bűn.

A gazdagság utáni vágy valójában a termékenyebb, teljesebb és bőségesebb élet iránti vágy.

Az egész élet célja a fejlődés.

Mindennek, ami eleven, elidegeníthetetlen joga van minden szintű fejlődésre, amire csak képes.

A természet az élet előrehaladásának kívánalmai szerint formálódott; ösztönző ereje az élet gyarapításának irányában hat. Ezért, mindaz, ami az életet szolgálja, bőséggel rendelkezésre áll. Hiány nem léphet fel, hiszen a Magasabb Intelligencia nem mondhat ellent önmagának, nem semmisítheti meg saját művét.

Mindenkinek természetes, eleve meglévő hatalma van arra, hogy azt gondolja, aminek az elgondolására hivatott, s ez sokkal nagyobb erőfeszítést igényel, mint olyan gondolatokat elgondolni, amiket a látszat sugall.

2014. február 23., vasárnap

Lemaradni a célról

Az eredeti bibliában a bűn jelentése:
Lemaradni a célról.

Sokszor elutasítjuk a szeretet, bőséget, jólétet, pedig ezek velünk született jogaink.

Az igazi jólét végtelen, akárcsak a szeretet.

Az adás, adakozás azért nyeri el a jutalmát, mert rokonértelmű azzal a  gondolattal., hogy gondoskodom, mert tudom, hogy  rólam is mindig gondoskodni fognak.